ARRAINAK, HARAGIAK ETA ARRAULTZAK
Talde hoentako elikagaiak, gure dietako kalorien % 20 izan behar dira
Arrainak eta itsaskiak
Arrainen
oinarrizko osagaiak, lipido onak, proteinak eta ura dira. Bestalde,
itsaskiek, proteina eta mineral mota askotako daukate. Arrainak eta
itsaskiak, astero 2 edo 3 aldiz jan behar dugu.
Haragiak
Talde
honetan, txerri, untzi, behi eta oilo haragiak sartzen dira. Haragiaren
iturri garrantzitsua proteina da, nahiz eta, lipido edo gatza eduki
daiteke.
Arraultzak
Arraultzen
osagai nagusiak gantza eta oproteinak dira. Oso osasuntzuak dira eta
sukaltzeko era asko ditu. Gainera, mineral asko ematen ditugu. Astero,
dieta orekaktuta izateko 3-4 arraultz jan dezakegu
No hay comentarios:
Publicar un comentario